T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Yazlık Tabosan İlkokulu

OKUL ÖNCESİ, 1., 2., 3. VE 4. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, 1 Mart Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimin nasıl uygulanacağına ilişkin teknik detayları 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıyla paylaştı. 

 

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıya göre;

1 Mart 2021 tarihi itibarıyla;

1) 15 Subat 2021 tarihi itibariyle açılmış okullara ek olarak resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 (iki) gün yüz yüze egitim yapılacaktır. Bu ilkokullardaki yüz yüze egitimlerde Ek-1, Ek-2, Ek-3 ve Ek-4'te yer alan Çizelgeler uygulanacak, diger dersler ise uzaktan egitim yoluyla işlenecektir. Bu okullardaki ana sınıflarında da yüz yüze egitim yapılmayan diger günlerde uzaktan egitim yapılacaktır.

2) Tüm resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıflarında yüz yüze egitime başlanacaktır. Bu egitimlerde Ek-5 ve Ek-6'da yer alan Çizelgeler uygulanacaktır. Bu Çizelgelerde belirtilmeyen diger zorunlu ve seçmeli dersler uzaktan egitim yoluyla işlenecektir.

3) Tüm resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarında tüm dersler uzaktan egitim yoluyla işlenmeye devam edilecektir.

4) Yüz yüze egitim yapan resmî okullar bünyesindeki ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze egitim, bulundugu okulla aynı günde gerçekleştirilecektir.

5) Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügüne baglı ilkokul ve ortaokul kademesinde egitim veren özel egitim okulları ve özel egitim anasınıfları ile diger okullar bünyesindeki özel egitim sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze egitim yapılacaktır. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze egitime geçeceklerdir. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla ögrenim gören ögrencilerimizin sınıf seviyelerine göre destek egitim odası egitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan başlayacaktır.

 

Ayrıca;

- Ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan egitimlerde bir ders 30 dakika; teneffüsler ise 10'ar dakika olacak şekilde planlanacaktır.

- Okul öncesi egitim kurumlarındaki yüz yüze egitimlerde bir etkinlik saati 30 dakika ve aralıksız olarak planlanacak, uzaktan egitimler ise ilgi (ç) yazı esaslarına göre yürütülecektir.

- Uzaktan egitim faaliyetlerinde EBA üzerinden saglanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diger güvenilir platformlar da kullanılabilecektir.

- Fiziki imkânları uygun olan anaokullarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir.

- Kayıtlı çocuk sayısının yeterli oldugu durumlarda okul öncesi egitim kurumlarında ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre bir grupta en az 10 çocuk olacak şekilde şubeler oluşturulacaktır. Kayıtlı çocuk sayısının az, ögretmen sayısının fazla oldugu okullarda ise Covid-19 salgını süresi ile sınırlı olmak kaydıyla okulun fiziki imkânları dogrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir.

- Yüz yüze egitim için çocugunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen ögrenciler devamsız sayılmayacaktır.

25-02-202125-02-202125-02-202125-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2021 - Güncelleme: 25.02.2021 03:36 - Görüntülenme: 214
Kaynak: MEB
  Beğen | 0  kişi beğendi