T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Yazlık Tabosan İlkokulu

MİNİKLERLE EĞLENCELİ MATEMATİK PROJESİ

eTwinning Miniklerle Eğlenceli Matematik projesi ile miniklerimizin matematik içeriklerini somut yaşantılarla deneyimlediği, etkinlikleri eğlenerek uyguladığı bir yolculuğa başladık.

Anasınıfı B şubesi  öğretmeni Seray DEMİR'in eTwinning kapsamında kuruculuğunu yaptığı Miniklerle Eğlenceli Matematik Projesi etkinliklerine başladı. Proje ile çocukların ve ailelerin aktif katılımı sağlanarak matematik becerileri geliştirilmektedir. Projede çocukların kavramları algılamaları,matematiksel becerileri kazanmaları ve matematiğin içeriğini oluşturan eşleştirme, sıralama, gruplama, karşılaştırma, örüntü ve grafik aşamaları kavramlarla bütünleştirilerek, somut nesnelerle öğretilecektir. 

 

 Miniklerle Eğlenceli Matematik Projesi Kocaeli, Aksaray illeri ve 10 öğretmenle yürütülmektedir. Hayatın bir parçası olan matematiğin temelini eğlenerek temel oluşturmak için bu yolculuğa başlıyoruz. Okul Öncesi Eğitim alan çocuklarımızla matematik etkinliklerini sanat, oyun,fen, müzik ve kavram çalışmaları ile uygulayacağız. Matematiği sevdirmek ve çalışmalara eğlenerek katılmalarını sağlamak amacımız. Projemiz süresince doğadaki malzemeleri(Taş, yaprak, kozalak vb.) kullanarak doğa ile iç içe olacağız. Aile katılımında evdeki eşyalarımızı, yiyeceklerimizi etkinliklerimize dahil edeceğiz. Projemiz ile yaratıcılıkları, farklı bakış açıları ile bakabilmeleri becerileri gelişecektir.Matematik problemi anlama, analiz etme ve çözüm süreci geliştirme ile sürer. Biz proje süresince çocuklarda farkındalık oluşmasını sağlayacağız. Bilişsel Gelişim, Motor Gelişim, Dil Gelişimi ve Sosyal - Duygusal Gelişim kazanımları desteklenmiş olacaktır.

09-12-2020

09-12-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEDEFLERİMİZ

* Matematik becerilerinin edinilmesi ve somut olarak kullanımı

* Matematik etkinliklerini sevdirmek ve Bilişsel Gelişim Özelliklerini desteklemek.

* Çocukların matematik etkinlikleri ile ilgi ve dikkat sürelerini artırmak.

* Matematik etkinliklerinde eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak.

* Çocukların matematik etkinlikleri ile yaratıcılığını geliştirmek, her şey ile matematik uygulamaları yapabileceğini kavramalarını sağlamak.

* Doğru teknoloji kullanımını erken yaşta öğrenmelerini sağlamak.

Projemiz süresince alanında uzman akademisyenlerde gerek öneri, gerek etkinlik paylaşımı, gerekse online eğitimlerle projemizde destek sağlayacaktır.  

Projemiz 4 ay sürecektir. Her ay belirlenen etkinlikler uygulanacak. Proje ortakları ile etkinlikler için fikir alış-verişinde bulunulacaktır. Aile katılımının aktif olması, etkinlik uygulamalarında sağlanacak. Web 2 araçları ile teknolojiyi doğru kullanmayı öğrenmeleri sağlanacak.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2020 - Güncelleme: 25.01.2021 21:40 - Görüntülenme: 580
  Beğen | 8  kişi beğendi